Prezentare Horia Muresian

Prezentare

horia muresianDr. MURESIAN, este chirurg cardiovascular si anatomist cu o experienta medicala si stiintifica internationala. Este medic laureat in Romania (1985), SUA (1994) si Italia (1998) si doctor in stiinte medicale (1994). A efectuat specializari in chirurgia cardiovasculara ca “fellow” in centrul “San Donato” si “Niguarda” din Milano, Italia si la “Advanced Cardiovascular Institute” din Louisville, Kentucky, SUA.
Este promontor al noilor tehnici in chirurgia coronarelor, plastiile (repararile) valvulare si inlocuiri valvulare cu homogrefe (valve de la persoane decedate) si cu autogrefe (valva pulmonara a pacientului), chirurgia anevrismelor de aorta, chirurgia bolilor cerebrovasculare (carotide si vertebrale), operatii pentru salvarea membrelor ischemice (arterite si diabet).
Dr. Muresian a elaborat ca unic autor sau in colaborare, peste 100 de lucrari stiintifice , fiind acceptat la revistele cele mai consacrate la nivel international atit ca autor cit si ca referent stiintific.
Este de asemenea cunoscut pentru capacitatile sale in fotografia medicala.
Dr. Muresian este fondatorul Centrului de Disectie Cardiovascular (Milano 2002) pentru stiudiul anatomiei clinice si al tehnicilor chirurgicale.
Dr. Muresian este cunoscator al limbii: engleze, germane, franceze, italiene.

Operatii efectuate de dr. Horia Muresian

(format .pdf , necesita Power point viewer – Pentru download click aici )
Operatii cardiaceArteriopatie DiabeticaChirurgia anevrismelor aorticeRevascularizare ExtremaExcizie tumori paravasculare sau cu invazie vascularaIschemie criticaChirurgia dializei